Det är nära nu Taif

Publicerad 17 januari 2016
Drew Paris fixade kvittering i slutet av matchen. Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

I praktiken är det klart. I teorin kan Oskarshamn komma ikapp. Taif har nu 15 poäng och 25 mål i försprång på det jagande laget - som bara kan plocka max 15 poäng till.

Taif hade en trea med sig in till tredje perioden i fredagens match mot Almtuna. Filip Owesson satte 1-0. Almtuna kvitterade, men i slutet av andra satte backen Måns Hermansson 2-1. Han spräckte sin målnolla för säsongen i senaste hemmamatchen och följde nu upp med mål två.

I tredje perioden vände Almtuna med två snabba mål. Taif var på väg mot förlust, men importerna ville annat. Drew Paris satte kvitteringen med minuten kvar. Assisten kom från Castonguay/Kearny.

Straffar fick avgöra efter en mållös förlängning. Där blev Jonathan Johnson Taifs hjälte. I morgon kan det som är klart i praktiken också bli klart i teorin om Oskarshamn tappar poäng.

Filip Owesson gjorde matchens första mål i första perioden. Foto: Lena Gustavsson, Smålandsposten