Annons

”Det är utan tvekan en stor skandal”

Publicerad 5 april 2016
Pierre Persson Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Pierre Persson Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Om drygt en vecka smäller det med premiärer för Växjö DFF i elitettan och Öster i division 1 södra. Båda lagens uppladdningar störs dock av att man ännu inte fått chansen att träna på gräsplanerna i Arenastaden. Pierre Persson, tränare i Växjö DFF, säger att man redan borde ha varit på gräs.

– Det finns fyra planer på Arenastaden och vi kan inte vara på en enda av dem. Det är horribelt, säger han.

Annons

Växjö DFF inleder hemma mot Hovås/Billdal nästa helg. Men man har ännu inte fått klartecken för att matchen kan spelas på Myresjöhus Arena.

– I dagsläget vet vi inte var vi ska spela premiären och det är utan tvekan en stor skandal att inte kunna planera de sista viktiga förberedelserna när man håller på med elitfotboll. Det är inte bara att gå ut och träna och spela med några pass i benen. Det är en process på minst 14 dagar för att få spelarna vana vid gräs både spelmässigt och fysiskt, säger Pierre Persson som också berättar att man har fått klartecken från vaktmästarna, men att kommunen säger nej.

Östers tränare Thomas Askebrand är också bekymrad över att laget inte får träna på gräs.

– Det tar ändå lite tid att vänja sig vid gräset och det suger på ett annat sätt i låren. Man behöver ha lite tid att acklimatisera sig. Det är inte optimalt, säger han.

Planerna sköts av vaktmästarna på Myresjöhus Arena, men det är Växjö kommun som ansvarar och som tar beslut när de kan användas. Vxonews har förgäves sökt ansvariga på kultur- och fritidsförvaltningen för en kommentar.

Så här ser planerna ut i dag.
Så här ser planerna ut i dag.
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons