Det bjöds Kungaparet på i Växjö
Kungen och Drottning spenderade delar av nationaldagen i Kronobergs län. Först var de i Kosta för att sedan delta i firandet i Linnéparken i Växjö. Efter Kungens högtidstal begav sig Kungaparet till Residenset för lunch. Här är menyn, som togs fram av länsstyrelsen Kronoberg och PM & Vänner.
Förrätt: Ängamat 2017. Vit sparris från Vätterns strand, bakat ägg från Gårdsby, granskott från Asaskogen, bondbönar från egen trädgård, rädisa, spenat samt salladslök från Solmarka Gård.
Varmrätt: Kalvrygg från Dackebygden med spädda primörmorötter, serveras med smörsvängd grön sparris, luftig potatispuré, emulsion på ramslök samt kalvsky smaksatt med murklor.
Dessert: Mousse av getyoghurt från Frösets Gårdsmejeri med rabarberkompott av rabarber från egen trädgård, jordgubbsbavaroise samt spansk körvel från PM:s växthus.