Annons

Det bjöds Kungaparet på i Växjö

Publicerad 7 juni 2017
Foto: Petronella A Lindgren
Foto: Petronella A Lindgren

Kungen och Drottning spenderade delar av nationaldagen i Kronobergs län. Först var de i Kosta för att sedan delta i firandet i Linnéparken i Växjö. Efter Kungens högtidstal begav sig Kungaparet till Residenset för lunch. Här är menyn, som togs fram av länsstyrelsen Kronoberg och PM & Vänner.

Förrätt: Ängamat 2017. Vit sparris från Vätterns strand, bakat ägg från Gårdsby, granskott från Asaskogen, bondbönar från egen trädgård, rädisa, spenat samt salladslök från Solmarka Gård.

Annons

Varmrätt: Kalvrygg från Dackebygden med spädda primörmorötter, serveras med smörsvängd grön sparris, luftig potatispuré, emulsion på ramslök samt kalvsky smaksatt med murklor.

Dessert: Mousse av getyoghurt från Frösets Gårdsmejeri med rabarberkompott av rabarber från egen trädgård, jordgubbsbavaroise samt spansk körvel från PM:s växthus.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons