Annons

"Det här ska inte vara ett hak"

Publicerad 23 mars 2016
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

Under onsdagen hade Växjös nya restaurang smygpremiär. Cava tapas och bar på Båtsmanstorget är en restaurang som satsar på det spanska köket.

– Det fanns en lucka för spansk mat i Växjö. Det är samma sak som när jag och mina två vänner startade Massimo, då tyckte vi inte att det fanns någon genuin italiensk restaurang i Växjö city, säger Toba Oguz, en av tre ägare till Cava.

Annons

Tre kockar arbetar i köket, en person har hand om kallskänkan och det ska florera sex till sju personer ute på golvet. Två av kockarna är handplockade från Spanien och den tredje har arbetat tio år som kock i Spanien.

– Vi kommer att köra klassiska tapas här, det ska vara det genuina spanska köket. Vi har kockar som verkligen kan, den här maten ska inte ta vändan genom Stockholm, Göteborg och Malmö för att fem år senare hamna i småstäderna, säger Toba Oguz.

Han berättar att de ska försöka få in förfeststämningen i rastaurangen, här ska ett kompisgäng kunna sitta innan det är dags att gå ut på krogen. Drinkarna ska vara "ordentliga och arbetade".

– Vi har en bra bartender, här ska det inte vara någon redbull/vodka, det ska vara arbetade drinkar, säger Toba och fortsätter:

– Det här ska inte vara ett hak. Man ska kunna sitta här och mysa och förvänta sig spännande rätter.

Charlotte Stjernkvist

Eric, Carlos och Jamal arbetar i köket. Eric och Carlos är handplockade från Spanien och Jamal har arbetat i tio år på spansk mark. Foto: Oscar Appelgren
Eric, Carlos och Jamal arbetar i köket. Eric och Carlos är handplockade från Spanien och Jamal har arbetat i tio år på spansk mark. Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons