Annons

"Det kunde varit du eller jag"

Publicerad 3 januari 2017
Foto: Läsarbild, Albin Sundberg

Texten publicerades på Magdalena Askmarkens facebooksida under tisdagsförmiddagen. Den har fått väldigt många reaktioner och kommentarer. VXOnews har fått tillåtelse att publicera texten på hemsidan.

Information, publicitet, inlägg om skolbranden flödar... hatet likaså!

Annons

Det har nu gått 36,5 timmar, Sandsbro är i stor sorg, många berörda är bekymrade över skolstart, musikfestivalen, gymnastiklektioner, biblioteket, slöjdsalarna, sjuksköterskans rum, lärarnas... osv. Har själv varit vid skolan, kvällen när det brann, dagen efter med dottern så att hon själv fått se förödelsen med egna ögon.

Det har varit väldigt mycket trafik, många människor i omlopp, en del fäller tårar, en del är bara nyfikna, många elever sörjer framför allt musiksalen & alla dess instrument till kommande festival som brukar vara vårens höjdpunkt för hela skolan!

Jag själv har reagerat starkt på allt hat, alla fördomar, alla spekulationer... framför allt på sociala medier. Vilka är killarna? Sandsbrobor? Hoppas föräldrarna får betala allt, hoppas de mår piss, rätt åt dem, är de från vissa stadsdelar i Växjö så har de ändå inget hjärta/samvete, osv...!

Vet ni vad, tror redan dessa 13-åriga killar mår så fruktansvärt dåligt som kommer behöva bära med dig denna händelsen resten av sina liv, deras föräldrar likaså!

Oavsett så känner jag sorg över allt hat som sprids, alla är vi ju lika värda oavsett vad.!

Själv känner jag stor tacksamhet över vad som komma skall... Skolstart på tisdag med många förväntansfulla elever men också proppfulla med frågor & oro. Känner mig ändå lugn för jag vet att de kommer att mötas av världens finaste skolledning, pedagoger som kommer stötta dem i allt.

Jag känner även tacksamhet över våra grymma brandmän som kämpade för att bekämpa elden & dess spridning.

Utan dem hade vi inte haft mycket skola kvar!

Tacksam över att ingen kom till skada!

Trots allt känner jag ledsamhet för hur många av oss vuxna hanterar ilskan i en sådan här situation... som många andra tycker jag att det är så sorgligt att "vår" skola brunnit ner!

Annons

Men alla dessa kommentarer i sociala medier!

Men kan inte sluta tänka på 13-åringarna & deras föräldrar...!

Det kunde varit du eller jag!

Så kan vi inte istället för att hata, spekulera... vara rädda om varandra?

Tillsammans är vi starka!

Magdalena Askmarken

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons