"Det såg ut som hon brann"

Publicerad 20 januari 2016
Foto: Per Magnusson, SMP
Foto: Per Magnusson, SMP

En kvinna på ett äldreboende på Öster räddades från en brand under tisdagskvällen av räddningstjänsten. Branden ska ha startat i en spann i lägenheten, vilket utlöste ett automatlarm. När räddningstjänst, ambulans och polis kom till platsen var den 85-åriga kvinnan omgiven av en halvmeter höga lågor. Enligt insatsledaren på Värends räddningstjänst, Peter Bengtsson, ska kvinnan ha suttit i en fåtölj inne i lägenheten samtidigt som branden spred sig i rummet.

– Det såg ut som att det brann i henne, säger han till Smålandsposten.

Samtidigt som en rökdykare släckte branden lyfte en annan ut kvinnan i fåtöljen hon satt i från lägenheten. 85-åringen ska vara nästintill oskadd och enligt Peter Bengtsson kan automatlarmet, som tros att utlösts av röken, ha räddat livet på henne. Enligt SR Kronoberg ska rökning ha orsakat branden och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.