Annons

"Detta är ett hedersuppdrag"

Publicerad 12 maj 2016
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten
Foto: Per Jodenius, Smålandsposten

På lördag är det dags för både Prideparad och konsert i Linnéparken. Henrik Johansson, dragshow-artist från Vislanda är konferencier på konserten där både Saraha och Silvana Imam ska uppträda. Själv uppträder Henrik Johansson under namnet Acid Queen.

Till Smålandsposten berättar Henrik Johansson att han aldrig har kunnat drömma om att uppträda i Växjö, staden han en gång lämnade.

Annons

– Detta är ett hedersuppdrag. Samtidigt är Växjöpubliken mer tacksam för det man gör, jämfört med publiken i Stockholm. Men jag har inte sänkt nivån för detta, utan snarare tvärt om, säger han till Smålandsposten.

Till vardags driver Henrik Johansson eget företag som dragshow-artist i Stockholm. Han har bland annat varit med i Jonas Gardells föreställning "Mitt enda liv". Han har tidigare arbetat som balkongbyggare och haft anställning som mingelreporter på gay-magasinet QX.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons