Annons

Division 2-fotbollen tillbaka i Växjö

Publicerad 17 januari 2017
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

2004 åkte Växjö BK ur. 13 år senare har Växjö åter ett lag i division 2-fotbollen.

Fotbollen i Kronobergs län har inte varit mycket att skryta om under 2000-talet. Öster har gjort ett par korta vändor i allsvenskan, men inte lyckats etablera sig. De bästa länslagen bakom har främst hållit till i division 3-fotbollen. Men nu ljusnar det. På alla fronter.

Annons

Öster är tillbaka i superettan och verkar äntligen ha hittat den eftersökta kontinuiteten. Växjö DFF gör en attack mot allsvenskan. Och Räppe ska försvara Växjös färger i division 2-fotbollen.

För att fotbollen i länet ska må bra måste det finnas lag på alla nivåer. I Öster hittar vi de bästa spelarna. I lagen bakom spelar de som siktar på att ta sig till elitfotbollen tillsammans med de som kanske redan testat. Räppe har lyckats locka ett gäng spännande namn när man bygger trupp för en ny serietillhörighet.

Vi valde att bygga vidare på skaran med yngre och träningsvilliga spelare. Vi vet att vi kommer att ha en ung trupp, säger Adis Cikotic från Räppes sportgrupp.

Ilija Dobric, senast i Rydaholm, är ny tränare i Räppe. De flesta han har i truppen är spelare som var med även i fjol, men gruppen har också spetsats med namn som Kreshnik Asllani från Älmeboda Linneryd, Oscar Arvidsson från Växjö BK och de tidigare Österspelarna Martin Srcpanski, Valentino Srcpanski, Jonathan Stolth och Charlie Vindehall. Upp till ytterligare fem spelare är på väg in, bland annat funderar Jacob Pettersson som tidigare varit skyttekung i seriekollegan Lindsdal.

Man märker redan nu en hög träningsnärvaro. Spelarna vill vara där och det är ett härligt go redan nu, säger Adis Cikotic.

Vilken är målsättningen?

Man kan inte vara naiv och spekulera i någon topplacering direkt. Vi har en ung trupp, men med många som spelat på nivån och högre. Med den trupp vi kommer att ha ska vi klara oss kvar tycker jag och det tycker nog hela truppen faktiskt. Det är en väldigt jämn trupp med konkurrens på de allra flesta positionerna.

I division 3-fotbollen lär vi få se flera lokala lag i toppstriden även 2017. Älmeboda/Linneryd ser starkt utmed nyförvärv som Jonathan Rehnström, Motala och Johan Persson, Högsby. Älmhult har kvar sin starka trupp från fjolåret. Rydaholm har värvat vasst och Ljungby lär göra vad de kan för att återta positionen som länets näst bästa lag.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons