Annons

Dödshotade tjej i Växjö

Publicerad 24 februari 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

En 52-årig man har dömts vid Växjö tingsrätt för olaga hot vid tre tillfällen och våldsamt motstånd. Den 14 juni i fjol besökte mannen en kompis i ett flerfamiljshus i Växjö. När en granne sa till honom att kompisen inte var hemma blev 52-åringen hotfull mot henne.

Bland annat sa mannen att han skulle döda kvinnan och hennes dotter och bränna ner huset de bodde i. När polisen skulle omhänderta 52-åringen, som var berusad, ska han ha krängt med kroppen och viftat med armarna.

Mannen har efter händelserna dömts till sex månaders fängelse för andra fall av olaga hot. Nu väljer rätten att det straffet även ska avse händelserna den 14 juni. Han får därmed inte något längre straff men 52-åringen tvingas betala 6000 kronor i skadestånd till den minderåriga flickan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons