Annons

Domaren om förlorade fingret

Publicerad 29 augusti 2016
Foto: Per-Erik Sandebäck
Foto: Per-Erik Sandebäck

Den 16 augusti gjorde Tingsryd sin första träningsmatch hemma mot Oskarshamn. Men rubrikerna efteråt kom att handla om linjedomaren Anton Starby, som debuterade på allsvensk nivå. Efter matchen var han nämligen en erfarenhet rikare, men ett lillfinger fattigare.

– Jag minns att jag faller ner till isen och ser att jag saknar en bit av fingret. Jag skrek bara rätt ut, säger Starby till Sportbladet.

Annons

Han berättar även om rehabiliteringen och hur det var att ta bort bandaget och se sin "nya hand" för första gången.

– Det är mer jobbigt mentalt än vad det är fysiskt. Men det handlar nog om att bara försöka vänja sig.

Orsaken till olyckan var att Starby fastnade med lillfingret mellan sargen och plexiglaset. Det slets rakt av och kunde inte räddas. Trots olyckan är han fast besluten att fortsätta döma redan denna säsong.

– Absolut, målsättningen är att vara tillbaka i oktober. Hockeyn är ju den stora passionen i livet. Det här var ju första matchen med hockeyallsvenska lag så det var ju en minnesvärd debut, haha. Jag försöker vara positiv, jag kan inte få tillbaka fingret och får lära mig leva med det även om det är jobbigt stundtals, säger Anton Starby till Sportbladet.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons