Annons

Sexofredade kvinna på Växjögym - döms

Publicerad 11 oktober 2016
Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST, SMÅLANDSPOSTEN

En man i 25-årsåldern döms till villkorlig dom efter att ha ofredat en kvinna sexuellt på ett gym i centrala Växjö i våras.

Han ska ha suttit och tittat på henne och sagt "ursäkta att jag stirrar, jag beundrar bara den vackra utsikten" för att sedan börja småprata med varandra. Kvinnan upplevde först mannen som trevlig och charmig men när mannen fortsatte kommentera utseendet och kroppen började kvinnan bli rädd. Han ska därefter bland annat också ha greppat tag om hennes rumpa och frågat "kan jag få be om ett knull?"

När hon senare försökte lämna gymmet ska hon ha upplevt att mannen försökte blockera utgången och hon sprang i panik därifrån utan sin väska och jacka. Mannen, som tidigare är ostraffad, döms till villkorlig dom och ska betala 5000 kronor i skadestånd till kvinnan. Han ska efter händelsen ha förlorat sitt jobb.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons