Annons

Drabbad 17-åring berättar om överfall

Publicerad 19 maj 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Strax efter klockan 20.00 på torsdagskvällen blev en 17-årig kille utsatt för ett rånförsök på cykelvägen mellan Storgatan och Marketenterivägen i Växjö. När han färdades på cykel blev han omkullknuffad i farten av en man, samtidigt som en annan blockerade vägen för honom. Pojken fick uppsöka sjukvård för hjärnskakning och skrapsår på hela kroppen.

– Allt gick så fort. Det gjorde ont och blev väldigt mycket adrenalin. Tanken var bara att försöka cykla därifrån fortast möjligt, säger den drabbade 17-åringen till Smålandsposten.

Annons

Nu går polisen i Växjö ut med signalement på de två gärningsmännen, som ska vara i 18-årsåldern, på sin Facebooksida.

Enligt polisen ska en av dem vara runt 180 centimeter lång, ha smal kroppsbyggnad och "moppemustasch". Han ska ha varit klädd i adidasbyxor, blå hood-tröja och vita skor. Den andra mannen ska vara mellan 165-170 centimeter lång, ha kraftig kroppsbyggnad och vid tillfället ha varit klädd i adidasbyxor, svart hood-tröja med dragkedja, vit t-shirt under tröjan och vita skor. Han hade också en silver länk runt halsen.

Polisen tar gärna emot tips på vilka gärningsmännen är eller om någon har gjort iakttagelser kring området före eller efter händelsen. Tips lämnas via telefonnummer 114 14.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons