Annons

Dränkt bil blev fall för domstol

Publicerad 19 april 2016
Bilarna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Ulpf Karlsson, Smålandsposten
Bilarna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Ulpf Karlsson, Smålandsposten

En person som är bosatt i en mindre ort utanför Växjö sålde en Chevrolet Corvette C6 Cab från 2006 till en Norrtäljebo. Försäljningen skedde på blocket.se under förra påsken.

Priset för Corvetten landade på 255 000 kronor, men när köparen var på väg hem i bilen märkte han att något inte var som det skulle. Bland annat kom det märkliga ljud från växellådan.

Annons

Det visade sig till slut att bilen var importerad från USA där den hade rapporterats som totalskadad och fått en "flood title" i början av november 2012. Det var samma år som orkanen Sandy drog fram och dränkte tusentals bilar i saltvatten.

Köparen kände sig lurad och ville därför häva köpet. Först nekade säljaren men efter en runda i domstolen har de båda parterna kommit överens. Köparen får tillbaka sina 255 000 kronor samt ett skadestånd på cirka 11 000 kronor. Hela domstolsprocessen kostade honom 44 000 kronor, skriver Smålandsposten.

Organisationen Carfax har koll på historiken på olika fordon och de har varnat för att importerade bilar från USA kan ha omfattande vattenskador. Skadorna kan slå ut både elektronik och orsaka rostskador, trots att bilarna ser fina ut på utsidan.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons