Annons

Drog in 1,1 miljon på cykelsadeln

Publicerad 22 juli 2016
Team Rynkeby Kalmar, där Växjöcyklisterna ingick i år. Foto: Privat
Team Rynkeby Kalmar, där Växjöcyklisterna ingick i år. Foto: Privat

Team Rynkebys årliga strapats från Skandinavien till Paris har avslutats, och 1,1 miljoner kronor har samlats in till Barncancerfonden. Thomas Forsstedt är en av åtta Växjöbor som deltagit i insamlingen för första gången, och de möttes av en stor folksamling när de nådde Paris.

– Det var riktigt mäktigt. Alla känslor som finns kom fram där, säger Forsstedt.

Annons

I år har Växjögänget cyklat tillsammans med ett lag från Kalmar, och de har innan avresa synts bland annat på Växjö Lakers-matcher och på allsången i Linnéparken. Nästa år hoppas de kunna bilda ett eget Växjölag.

– Vi skulle behöva vara cirka 25 personer för att bilda eget lag. Och framför allt skulle det vara kul att få med fler tjejer. Vi har en bra mix åldersmässigt, men vi var bara män från Växjö den här gången, så en bättre blandning skulle nog gynna gruppen, säger Forsstedt.

Den som är sugen att haka på initiativet och cykla mot barncancer kan läsa mer på Team Rynkebys hemsida. Thomas Forsstedt hoppas på många nya ansikten till nästa år, och säger att det handlar om mycket mer än bara cyklingen.

– Det är en fantastisk upplevelse och en fantastisk teamkänsla, att få göra skillnad tillsammans och kämpa mot barncancer, säger han.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons