Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lena Gunnarsson

Inför lördagskvällens match mellan Växjö Lakers och Luleå hade Växjö bara tagit en trepoängare på de elva senaste matcherna mellan lagen.

Luleå beskrivs som en mardrömsmotståndare för SHL:s suveräna serieledare men i kvällens match var det Lakers som tog tre poäng. Det innebär också att Växjö Lakers har tagit 101 poäng den här säsongen, en drömgräns och nytt klubbrekord i landets högsta serie.

Det var hemmalaget Luleå som tog ledningen efter knappt elva minuter i en jämn period. I början av den andra perioden skapade Luleå farliga lägen och laget låg på för fler mål. Men det var Växjö Lakers som skulle kvittera genom Elias Pettersson. Supertalangen fick pucken och gjorde 1-1 genom ett rappt skott i krysset.

I den tredje perioden visade Växjö Lakers vilka som är säsongens bästa lag så här långt. Daniel Rahimi gjorde 2-1 till Växjö med drygt fem minuter kvar att spela efter ett stenhårt skott. Någon minut senare gjorde Linus Fröberg lagets tredje mål i matchen.