Annons

Drömöppning för Taif

Publicerad 1 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

[81clu0bh]

Taif inledde den allsvenska finalen på allra bästa sätt. Säsongens stora succélag stängde igen fullständigt i tisdagens match i Nelson Garden Arena och vann med 3–0 mot AIK.

Annons

Matchen första mål kom i andra perioden. Kari Sihvonen snappade upp en puck och visade snabbhet och styrka när han tog sig in framför Gustav Lindvall för att sätta 1–0.

Kari Sihvonen visade där en dold talang i farten på rören. En som är bevisat snabb är Emil Forslund. Det fick han visa i tredje perioden. I numerärt underläge satte han fart och åkte ikapp en AIK-back som hade ett försprång på ett par meter. Det räckte inte. Emil Forslund hann först och efter samarbete med Hannes Johansson satte han 2–0.

AIK plockade tidigt målvakten för att komma närmare, men lyckades inte. I stället kom 3–0 i tom bur genom Niklas Enberg. Taif leder nu matchserien med 1–0. Nästa möte i bäst av fem i Stockholm på torsdag. En fullsatt Nelson Garden Arena såg matchen. Det innebär en publiksiffra på 3 650 personer.

– Andra perioden är jag väldigt nöjd med. Vi spelar som vi ska och vi fick stopp på AIK i mittzon. Jag är helnöjd med grabbarnas insats, säger Taifs tränare Magnus Sundquist.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons