Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Drömöppning för Taif

     Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
     Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

     [81clu0bh]

     Taif inledde den allsvenska finalen på allra bästa sätt. Säsongens stora succélag stängde igen fullständigt i tisdagens match i Nelson Garden Arena och vann med 3–0 mot AIK.

     Matchen första mål kom i andra perioden. Kari Sihvonen snappade upp en puck och visade snabbhet och styrka när han tog sig in framför Gustav Lindvall för att sätta 1–0.

     Kari Sihvonen visade där en dold talang i farten på rören. En som är bevisat snabb är Emil Forslund. Det fick han visa i tredje perioden. I numerärt underläge satte han fart och åkte ikapp en AIK-back som hade ett försprång på ett par meter. Det räckte inte. Emil Forslund hann först och efter samarbete med Hannes Johansson satte han 2–0.

     AIK plockade tidigt målvakten för att komma närmare, men lyckades inte. I stället kom 3–0 i tom bur genom Niklas Enberg. Taif leder nu matchserien med 1–0. Nästa möte i bäst av fem i Stockholm på torsdag. En fullsatt Nelson Garden Arena såg matchen. Det innebär en publiksiffra på 3 650 personer.

     – Andra perioden är jag väldigt nöjd med. Vi spelar som vi ska och vi fick stopp på AIK i mittzon. Jag är helnöjd med grabbarnas insats, säger Taifs tränare Magnus Sundquist.