Drömpremiär för Växjö DFF

Publicerad 14 april 2017

Växjö DFF är favoriter att vinna årets upplaga av Elitettan. Fjolårets trea vann långfredagens säsongspremiär hemma mot Hovås-Billdal med hela 6-0 inför 485 personer på Myresjöhus Arena.

Lagets nya målvakt, finskan Kreeta-Liisa Yle-Sännti, fick hålla nollan och rätt spelare fick göra målen. Fjolårets poängmaskiner, anfallarna Ritah Kivumbi och Anna Anvegård låg bakom flera av målen och Jonna Ståhl gjorde tre av dem.

Efter en avvaktande inledning på matchen tog Växjö över och var det spelförande laget. Snart började målen också trilla in och i paus stod det 3-0 till hemmalaget på Myresjöhus Arena. Två av mål gjordes av Jonna Ståhl och det tredje av Ritah Kivumbi. Men Växjö DFF var inte nöjda där.

I början av andra halvleken gjorde Jonna Ståhl sitt tredje mål i matchen. Sedan var det dags för skyttedrottningen Anna Anvegård att också skriva in sig i målprotokollet. Anvegård gjorde två mål i andra halvlek och fastställde resultatet 6-0 i hemmapremiären.