Annons

Dyngrak man frias efter olycka

Kronoberg • Publicerad 15 maj 2018
Foto: Paul Madej

En 29-årig man åtalades för grovt rattfylleri och grov olovlig körning. Men Växjö tingsrätt väljer att fria 29-åringen från anklagelserna.

Det var i januari i år som en bilist på riksväg 25, strax öster om Ljungby, såg en framförvarande bil kraftigt vingla till på vägen. Bara sekunder senare kraschade bilen in i mitträcket och sedan in i en sidobarriär.

Annons

Polispatrull skickades till platsen och anträffade 29-åringen vid olycksbilen. Han var mycket påverkad med 2,33 promille alkohol i blodet. Men mannen förnekade brott och menade att han suttit på passagerarsidan och druckit öl. Bilen ska ha körts av en man som han inte minns namnet på och som sedan ska ha lämnat fordonet, hoppat över ett viltstängsel och försvunnit.

Tingsrättens bedömning är att utredningen kring händelsen har flera brister och det går inte att utesluta att någon annan kan ha kört bilen. Därför frias 29-åringen från brott.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons