Annons

Dyrare parkeringsplatser i Växjö

Publicerad 20 juni 2017
Foto: Charlotte Stjernkvist
Foto: Charlotte Stjernkvist

Växjöbostäder har beslutat att hyrorna för förhyrda parkeringsplatser inom bolagets bestånd ska bli enhetliga och marknadsmässiga. Från årsskiftet inför Växjöbostäder en ny zonindelning och parkeringsplatserna får därmed en hyreshöjning. I zon 1 kan hyreshöjningen per månad bli uppemot 225 kronor och i zon 2 högst 105 kronor i månaden.

– I dagsläget är inte våra hyror för parkeringsplatser enhetliga. En parkeringsplats i centrum kan idag kosta lika mycket som en parkeringsplats på Teleborg, vilket inte är rimligt. Precis som andra aktörer som tillhandahåller parkering i Växjö ska vi ha marknadsmässiga hyror som är anpassade efter var din parkeringsplats ligger, säger Maria Säterdal, vd på Växjöbostäder, i ett pressmeddelande.

Annons

Beslutet som Växjöbostäder har fattat innebär att samtliga förhyrda parkeringsplatser kommer att sägas upp men hyresgästerna kommer erbjudas ett nytt avtal på sin tidigare parkeringsplats. Berörda hyresgäster kommer få ett brev om detta under sommaren/hösten 2017.

Från den 1 juli 2018 gäller en ny prissättning även för garagen. Där kan en del hyresgäster få en hyresminskning och för en del är det en hyreshöjning på uppemot 110 kronor i månaden som gäller.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons