Annons

Elvaåringar blev antastade

Publicerad 25 januari 2016
Foto: Dennis Wernersson, Smålandsposten
Foto: Dennis Wernersson, Smålandsposten

Efter att två elvaåriga flickor blev antastade på äventyrsbadet i Växjö ansöker Medley om kameraövervakning. Detta skriver Smålandsposten.

Händelsen inträffade i söndags när två elvaåriga flickor besökte äventyrsbadet. Enligt pappan till en av flickorna åkte då både elvaåringarna in i en ström tunnel och när de sedan kom ut stod där ett gäng på sju, åtta pojkar och stoppade dem. Pojkarna tryckte sedan upp flickorna mot väggen och började ta dem på brösten och mellan benen.

Annons

Händelsen är polisanmäld som sexuellt ofredande och olaga hot.

– Jag ska lämna in en ansökan om det. Nu är det ju så att man förmodligen kommer få avslag på en ansökan om kamera i själva baddelen så det vi eventuellt skulle kunna få godkännande på är kamera vid entrén, säger Åsa Änghede, platschef på simhallen till Smålandsposten.

Pappan till den ena flickan var i kontakt med simhallen på måndagen då han uppgav att han och dottern känner till pojkarna sedan tidigare. En liknande incident ska även ha inträffat under lördagen.

Smålandsposten uppger även att tre tidigare händelser på simhallen har inträffat men att alla förundersökningar har lagts ner i brist på bevis.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons