Annons

Efter kritikstormen - tjänstemän vill dölja sitt namn

Publicerad 21 februari 2018
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Stiftelsen Växjö muslimer vill börja med böneutrop vid moskén i Växjö. Polisen ska besluta i ärendet men innan dess ska Växjö kommun lämna in ett yttrande.

Efter att ansökan blev känd har reaktionerna rasat in till såväl politiker, Växjö kommun och medier. På VXOnews Facebooksida har många också visat sina åsikter kring ansökan.

Annons

I kommunens yttrande till polisen ska enskilda handläggare på miljö- och hälsoskyddskontoret inte behöva figurera med namn, menar Madeleine Karlsson, chef för miljö- och hälsoskyddskontoret. Därför lyfts nu frågan till politikerna.

– Vi ser att det är ett arbetsmiljöproblem. En enskild handläggare ska inte behöva figurera med sitt namn. Vi går in som arbetsgivare för att skydda våra anställda. Vi har fått många mejl med synpunkter på hur vi ska arbeta. Tonen har varit uppretad. Sedan i onsdags vid lunchtid har vi fått samma meddelande där de har kopierat en text med en uppmaning att skicka in den till oss, säger hon till Smålandsposten.

Tjänstemännen ska nu arbeta vidare med frågan och den 27 mars tas det upp i miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons