Annons

Efter problemen - stadsdelen får ny ledning

Publicerad 15 februari 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

I somras tvingades Växjö kommun stänga av en av två vattenledningar i Växjöstadsdelen Sandsbro. Vattnet luktade olja men någon orsak hittades inte av kommunens va-avdelning. Ledningen har varit avstängd sedan dess men nu ska en ny ledning grävas ned utmed Lenhovdavägen, skriver Smålandsposten.

– Nu har vi bara en matning in till Sandsbro och med två matningar får vi vatten från ett håll till. Det innebär en högre säkerhet. För skulle det bli ett avbrott på den enda ledningen in blir ju hela Sandsbro utan vatten. Vi har ju levt lite farligt ända sedan vi tog den gamla ledningen ur drift, säger Steve Karlsson, va-chef på Växjö kommun, till Smålandsposten.

Investeringen beräknas kosta 2,3 miljoner kronor. I samband med vattenledningen ska även en ny avloppsledning läggas ner.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons