Annons

Efter storbranden: åtgärder vidtas

Publicerad 8 januari 2018
Foto: Läsarbild/Albin Sundberg

När den stora branden bröt ut på Sandsbro Skola den 1 januari förra året fick räddningstjänsten problem med brandposten. Den ena brandposten kärvade i samband med släckningsarbetet, vilket ledde till räddningstjänsten inte fick upp mer vatten. I stället tvingades personalen springa till en annan brandpost i närheten.

Nu har Växjö kommun och Värends räddningstjänst sett över vilka brandposter som är särskilt prioriterade. Det är 600 av de 1 600 brandposter som finns, skriver Smålandsposten.

Annons

– Vi har tittat på olika områden och sett att vissa brandposter behöver tätare kontroller. Det är speciellt kritiskt med bränder i tätorter där det är stor koncentration av människor. Och på platser där man kan förvänta sig stora värden, som industrier där det finns stora byggnader. Där kan branden utveckla sig och bli väldigt stor, säger brandingenjör Hans Svensson på Värends räddningstjänst till Smålandsposten.

Växjö kommun och räddningstjänsten ska nu göra funktionskontroller på brandposterna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons