Annons

Efterfrågade cykelbanor byggs

Växjö • Publicerad 19 april 2018
Foto: Patric Söderström

Trafikverket har inlett arbetet med att bygga en ny gång- och cykelväg utmed väg 892 från Rydet till Rottne och utmed 897 vid Rottne. Cykelbanan har varit efterfrågad och syftet med bygget är att öka trafiksäkerheten och för att underlätta att komma fram för gående och cyklister.

Efter påsk stängdes ett körfält mellan Rydet och Rottne av. Från och med nästa veckan kommer vägen att vara helt avstängd under tio veckor. Fordon leds om via vägarna 880, 897 och 890.

Annons

– Under avstängningen kommer trafikanter fortfarande kunna gå eller cykla mellan Rydet och Rottne. Om du kör bil så får du dock räkna med att din resa tar längre tid än vanligt, säger Matilda Virefjäll, projektledare på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Arbetet beräknas vara klart i augusti och samfinansieras med Växjö kommun. Kommunen ska inom kort också bygga en ny gång- och cykelväg genom Rottne centrum till rondellen på Växjövägen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons