Annons

Eftertraktad utvecklare i Växjö kan utvisas

Publicerad 14 december 2017
Foto: Smålandsposten

För drygt sju år sedan kom Kyrylo Myronov till Växjö för studier på Linnéuniversitetet. Sedan ett år tillbaka har han arbetat som mjukvaruutvecklare på IST.

– Just nu är IST bästa platsen att jobba i Växjö. Jag har fått några erbjudanden om intervju från olika kontor, men jag trivs här. Man kan växa på olika sätt, säger han till Smålandsposten.

Annons

Förra sommaren sökte ansökte Kyrylo Myronov om förlängt uppehållstillstånd men i oktober fick han avslagsbesked. Motiveringen var att han tjänade för lite de månader han studerade och arbetade parallellt.

– Jag tycker det är helt galet. Jag förstår att Migrationsverket har många ärenden, men jag utbildade mig för att göra något bättre här, för att tjäna mer och ge tillbaka mer, säger han till Smålandsposten.

Läs mer om Kyrylo Myronov och hans familj här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons