Annons

Elev fick andnöd på Växjöskola

Publicerad 2 februari 2018
Foto: Lena Gunnarsson

I början av terminen fick en 17-årig elev på Kungsmadskolan i Växjö andnöd efter två allergiska reaktioner i samband med besök i skolans bageri. Orsaken till reaktionerna visade sig bero på att någon skurit ett hål i en burk konserverad ananas och gömt den i torrförrådet.

Eleven har en ovanlig luftburen allergi mot just ananas, som ger svullnader i halsen och andnöd. Det ska, enligt eleven, stå tydligt på en lapp att ananasburkarna inte får röras på grund av allergin. Det är därför inte uteslutet att burken skurits upp för att sabotera för den allergiska eleven, skriver Smålandsposten.

Annons

–Det som skett är väldigt olyckligt, säger Andreas Söderkvist, rektor för Restaurang- och livsmedelsprogrammet, till Smålandsposten.

Efter händelsen har åtgärder vidtagits, som att ananas inte får hanteras när eleven är på bageriet och burkarna har flyttats till ett låst skåp.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons