Annons

Elev greps efter hot om massaker

Publicerad 15 november 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Under tisdagsmorgonen greps en 15-årig elev på Bikupans högstadieskola i Lessebo efter att ha hotat att utföra en massaker på skolan. Pojken är nu misstänkt för grovt olaga hot mot grupp. Han ska ha skrivit hotfulla meddelanden och lagt ut bilder på vapen på sociala medier,

– Det är ett allmänt hot som inte riktats mot någon speciell person. Hoten innebär som vi uppfattade det att någonting skulle kunna hända på en skola, säger Robert Loeffel, polisens presschef, till Smålandsposten.

Annons

Pojken greps under en lektion vid klockan 09.30 på tisdagen och polisen ska ha skickat all tillgänglig personal till skolan och hoten tas på yttersta allvar.

– Vi gick in och grep pojken, han följde med frivilligt och sitter nu i förhör. Många barn och ungdomar ser det som en rolig grej, men vi har ett reglemente som vi måste följa. Vi måste sätta säkerheten främst och utgå från att hoten är allvarligt menade, säger Robert Loeffel till Lokaltidningen.

UPPDATERING: Åklagare Jonny Philipsson har släppt pojken.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons