Annons

Elev: "Mobilförbudet väldigt absurt"

Publicerad 18 mars 2016
Foto: Elisabeth Berg, Smålandsposten
Foto: Elisabeth Berg, Smålandsposten

Mobilförbudet på Katedralskolan har hyllats av vissa och sågats av andra. I en insändare på Smålandsposten skriver eleven Evelina om förbudet.

""Gymnasiet är ert ansvar", är vad jag som elev på Katedralskolan fått höra under mitt senaste år här. Därför känns det nya mobilförbudet väldigt absurt. Om gymnasiet nu är mitt ansvar, varför ska ni då ta ifrån mig min mobil?", skriver hon på Smålandsposten.

Annons

Hon menar att eleverna inte borde kollektivbestraffas för att några stör och att mobilerna inte har något med elevernas stress att göra. Istället anser hon att det är det "otroligt inhumana betygsystemet" som ligger bakom stressen.

"Vi vill vara bra. Vi vill kunna prestera, men med minst tio kurser är det svårt att leverera i alla. Det är i princip omöjligt! Jag är inte mer än människa" skriver Evelina i insändaren och avslutar texten med:

"När ska ni inse att vännerna som finns i mobilen, filmer och spel är vår fristad där vi kan koppla av en stund? Vi är stressade på grund av er. Sluta skyll ifrån er."

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons