Nöje

Elev på Växjöskola i TV4-serie

Publicerad 25 november 2016
Foto: FLX/TV4
Foto: FLX/TV4

Felix Herngren gör en ny komediserie till TV4 och 17-åriga Samuel Steen från Ryssby har en av rollerna, skriver Smålandsposten. Samuel är inne på sitt andra år på estetiska programmet med teaterinriktning på Katedralskolan i Växjö.

– Min teaterlärare delade ett inlägg på Facebook där de sökte unga smålänningar till en tv-serie. Jag spelade in en video där jag berättade att även om jag inte låter som en smålänning, så kan jag prata småländska. Inför provspelningen fick jag ett manus att lära mig till dagen därpå och jag har hört att det var nästan 500 som sökte, säger Samuel Steen till Smålandsposten.

I serien Enkelstöten, som baseras på tv-serien Dubbelstötarna från 1980-talet, är han i gott teatersällskap med bland annat Lotta Tejle och Sissela Kyle

– Det var lite nervöst att träffa dem första gången för de är två favoriter. Nu är det kul att kunna säga "Jag jobbar med dem", säger Samuel Steen till Smålandposten. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.