Annons

Elever flyttas - Växjöskola byggs om

Publicerad 1 mars 2017
Foto: ALEXANDER MAHMOUD, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: ALEXANDER MAHMOUD, SMÅLANDSPOSTEN

Turerna kring Dädesjö skola i Växjö har varit många det senaste året. I fjol ville kommunen flytta mellanstadiet till Braås skola eftersom klassen var liten och lärare saknades.

Föräldrarna överklagade och fick rätt, vilket ledde till att kommunen backade. Men nu ser det ändå ut som om klass fyra till sex försvinner från skolan, rapporterar SVT Småland.

Annons

– De berättade att utredningen är klar och att man kommit fram till att det vore bäst om man gör om Dädesjö till en F-3:a. Många på mötet uttryckte sin frustration och kände sig provocerade. Vi har suttit i så många möten och pratat, men känslan är att de inte tagit in någonting, säger Johan Forsman, en av föräldrarna, till SVT Småland.

Enligt Pernilla Tornéus (M), utbildningsnämndens ordförande, visar utredningen som gjorts att man inte kan säkerställa den kvalitet som krävs på mellanstadiet. Istället vill de bygga om skolan så att förskolan och lågstadiet flyttar in under samma tak.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons