unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Elever i Växjö anställs

Teknikum.
Teknikum.
Foto: Lena Gunnarsson

Fyra omsorgselever från Teknikum får i höst anställning som lärling i omsorgen i Växjö kommun. Det är första gången som det startas upp i Växjö.

– Vi är väldigt glada att vi får möjlighet att visa eleverna en bred och god bild av våra verksamheter och förhoppningsvis få möjligheten att anställa kompetenta medarbetare när lärlingstiden är slut, säger Malin Kabbenäs, personalspecialist i omsorgsförvaltningen i Växjö kommun, i ett pressmeddelande.

Det är elever som ska börja det andra året på vård- och omsorgsprogrammet som har fått erbjudande om att söka tjänsterna. De får en mer praktiskt inriktad skolgång, där de går två dagar i skolan och tillbringar resterande tre veckodagar på sin arbetsplats inom omsorgen.

Eleverna kommer att få prova på flera olika verksamheter inom den kommunala omsorgen. De blir anställda på omsorgsförvaltningen enligt ett särskilt lärlingsavtal och får lärlingslön under hela arbetstiden.