Annons

Elever tvingas byta skola

Publicerad 19 maj 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Dädesjö skola med totalt 33 elever görs om. Under torsdagen beslutade skolledningen att det från och med höstterminen blir en F-3-skola, skriver Smålandsposten.

Det innebär att eleverna i klass 3-4 splittras i höst och att fyror byter till Braås skola. De två skolorna har sedan tidigare ett samarbete vid undervisningen för bland annat idrott, slöjd och språk.

Annons

– Min absoluta ambition är att eleverna ska få veta hur deras nya klasser blir innan sommarlovet. På måndag ska vi ha ett informationsmöte där vi ska diskutera hur vi ska göra det så bra som möjligt, säger rektor Bengt Bornliden till Smålandsposten.

De elever som nu tvingas byta till Braås skola kommer att få välja så kallade trygghetskompisar som de vill gå i samma klass som. De är garanterade minst en klasskompis i samma klass i den nya skolan. Föräldrarna har varit väldigt kritiska mot att skolan görs om.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons