Annons

Elvaåringar antastades - utredning läggs ner

Publicerad 2 maj 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Polisen lägger ner förundersökningen efter att två elvaåriga flickor antastades av ett gäng killar i simhallen. Enligt polisen går det inte att få fram någon misstänkt.

– Det är helt sjukt. De vet vilka det är och vilket boende det är. Min dotter har lämnat signalement och när jag sitter och pratar med simhallspersonalen så vet de varifrån de kommer. Det här ger inga bra signaler. Min dotter vill inte åka dit längre, säger pappan till en av flickorna till Smålandsposten.

Annons

En grupp pojkar från ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn pekades ut, men kammaråklagare Emma Berge menar att utredningen inte lett till att någon misstänkt kan pekas ut.

– Det var ju väldigt mycket folk på simhallen och i det här ärendet har jag inga namn på några jag kan prata med, säger Emma Berge till Smålandsposten.

Kammaråklagaren utreder dock ett liknande ärende där två tonårsflickor anmält att de blivit sexuellt ofredade i badet.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons