Annons

En hel by med återvinning på gång

Publicerad 18 maj 2016
Foto: Jonatan Göth, Smålandsposten
Foto: Jonatan Göth, Smålandsposten

Planerna med Återbruksbyn som ska ligga i direkt anslutning till Norremakrs återvinningscentral är i full gång. Nu har grannarna till byn fått säga sitt och en arkitekt har börjat rita på hus och gator för området. Byggstart beräknas bli i slutet av året eller i början av 2017.

I återbruksbyn ska man ta tillvara på gamla grejer, Cyklar, textilier och byggmaterial ska återvinnas och säljas vidare, upprustade med hjälp av olika verkstäder för reparation.

Annons

Hela byn ska också fungera som en informationscentral kring återvinning, där samverkan med skolorna är viktig.

– Det är viktigt att få med skolelever, för det handlar ju framför allt om beteendeförändringar. Vi har dock inte fattat något beslut om detta än, säger renhållningschef Jessica Cedervall på Växjö kommun till Smålandsposten.

Vilka aktörer som ska driva återbruksbyn är ännu oklart men både ideella organisationer och privata entreprenörer har fått berätta vad de kan och vill göra i projektet.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons