Annons

En hyllning till två hemmabyggen

Publicerad 28 februari 2016
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

Det är slutspelat i hockeyallsvenskan. Det är en omgång kvar i superligan. Båda seriernas största överraskningar finns i Kronobergs län.

Jag har hyllat Taifs fantastiska säsong ett oräkneligt antal gånger. Nu är det dags för bokslut och dags för ytterligare en hyllning. I avslutningsomgången hade Taif utan något att spela för en lång bussresa till Västerås som hade allt att spela för. Det funkar väldigt sällan i ishockey, men Taif lyckades mobilisera tillräckligt med kraft för en poäng. Det är fantastiskt starkt med tanke på att det bara är två dagar till första matchen mot AIK.

Annons

Minst lika imponerande var Växjö Vipers 3-1-vinst borta mot Dalen. Det unga laget bussar till Umeå dagarna efter urladdningen mot Mullsjö, men det påverkar inte alls. Tack vare vinsten gick man förbi i tabellen och därmed har Växjö Vipers ett drömläge att sluta fyra i tabellen. Det innebär hemmafördel i kvartsfinal och skulle vara guld värt.

Taifs och Växjö Vipers fantastiska säsonger har klara likheter. Vid sidan står tränare som verkligen kan bygga lag. Mellan stolparna längst bak finns seriernas bästa målvakter. I försvarsspelet offrar man allt för sitt lag och längst fram finns både bredd och spets som är redo att avgöra.

Det är också två riktiga hemmabyggen. Sju spelare i dagens Taif representerar sin moderklubb. Lägg dessutom till Daniel Norbe från Växjö och Oscar Holst från Vislanda. Växjö Vipers kommer strax bakom med sju spelare med moderklubb i Kronobergs län.

Nu stundar den roligaste delen av säsongen för båda lagen. Ännu roligare blir det eftersom inget av lagen har något att förlora. Båda har redan kvitterat ut ett fantastiskt betyg för denna säsong.

Växjö Lakers får vänta ett tag till på sitt betyg. Åtta av nio inspelade poäng den gångna veckan har stärkt slutspelsaktierna och i första perioden mot Rögle visade man mästarklass. Vi bör inte heller glömma att man saknade Teemu Laakso, Ville Varakas och Tuomas Kiiskinen. Alla pusselbitar finns för ett lyckat slutspel. Det handlar bara om att lägga dem rätt.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons