Annons
Nöje

En kväll i Växjös tecken med Niklas Strömstedt

Lördagskvällens bejublade konsert med Niklas Strömstedt på konserthuset blev något av en Växjö-återförening. Bandmedlemmarna Marika Willstedt och Sara Niklasson är uppväxta i Växjö och även Niklas har kopplingar till staden då hans mamma, författaren Margareta Strömstedt, kommer från Moheda.
– Dessutom var jag lagledare för Växjö-teamet i tv-programmet Körslaget!
Växjö • Publicerad 4 mars 2018 • Uppdaterad 5 mars 2018
Stjärnmusiker med Växjökoppling! Sara Niklasson, Niklas Strömstedt och Marika Willstedt gjorde ett bejublat framträdande inför ett fullsatt konserthus under lördagens Rotary-gala.
Stjärnmusiker med Växjökoppling! Sara Niklasson, Niklas Strömstedt och Marika Willstedt gjorde ett bejublat framträdande inför ett fullsatt konserthus under lördagens Rotary-gala.Foto: David Färdigh

Växjö Rotaryklubb har gjort det till en tradition att en gång om året anordna en välgörenhetskonsert i Växjö konserthus. Utrotningen av polio var temat denna gång och på scenen fanns folkkära artisten Niklas Strömstedt med band, bland annat innehållande Växjömusikerna Marika Willstedt och Sara Niklasson.

– Jag har spelat med Niklas sedan 2009 då jag var med på hans turné 30 år i kärlekens tjänst. Han har fått ihop ett fantastiskt band där spelglädjen verkligen är på topp. Har man en gång börjat spela med Niklas så vill man fortsätta, berättar Marika.

Annons

Sara kom med i bandet några år senare men är numera fast medlem i sättningen. Och att få spela med Niklas var en dröm som gick i uppfyllelse.

– Jag minns att jag brukade ha med Niklas låtar med på blandbanden jag spelade in i ungdomsåren.

Marika berättar i sin tur att hon en gång i tiden brukade gå omkring på Östregårdskolan i Växjö och nynna på Niklas sånger.

– Hemma framför spegeln brukade jag till och med låtsas att jag var Niklas. Så att sedan få spela med honom var nästan en surrealistisk upplevelse.

Såväl Marika som Sara är uppvuxna i Växjö och även Niklas har tydliga band till staden, eller åtminstone närområdet.

– Ja, min mamma Margareta kommer från Moheda och jag besökte ofta mina morföräldrar. Det var den kopplingen som gjorde att jag fick vara lagledare för Växjö-kören som medverkade i TV4-programmet Körslaget. En fantastiskt rolig upplevelse!

Har du kvar någon kontakt med de övriga kördeltagarna?

– Ja, jag är kompis med flera av dem på Facebook och vet att många är här i publiken ikväll.

Lördagens konsert bjöd på många klassiska hits från Niklas digra repertoar, bland annat Om, Sista morgonen, Förlorad igen, Flickar talar om kärleken och Halvvägs till framtiden, men även mer oväntade rariteter som exempelvis Gå på jorden. När Marika och Sara ska välja sina personliga favoritlåtar av Niklas är det tre titlar som kommer fram.

– Precis som ett barn, säger Marika.

– För många ord om kärlek, och Om. Låtar som är helt underbara att spela, menar Sara.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons