Annons
Nöje

En läsfest för alla

Just nu pågår evenemangsveckan Läsfest 2017 i hela länet. Programmet rymmer allt från sagostund för 5-åringar till bokcirkelfest med författarbesök och tioårsjubilerande Kronobergs bokmässa.
– Vi har försökt få med något för alla åldersgrupper, säger Sofia Sundeby, samordnare för Läsfest.
Publicerad 22 november 2017
Foto: David Färdigh

Det är tredje året som kommunerna i Kronoberg i samarbete med studieförbunden arrangerar Läsfest, en vecka fullspäckad vecka med läsfrämjande aktiviteter.

– Totalt handlar det om cirka 30-40 programpunkter på en och samma vecka.

Annons

Läsfest inleddes i lördags med Barnens dag och rullar nu vidare till och med kommande söndag. Fantastiska fredag i Stjärnrummet på Växjö stadsbibliotek och Sagostund för 5-åringar på Lammhults bibliotek på torsdag är några av programpunkterna som riktas till yngre, blivande läsare. Men aktiviteter finns för alla åldersgrupper. På torsdag eftermiddag anordnas exempelvis Franska godbitar på Rottne bibliotek.

– Vi tar med besökarna till Frankrike via böckernas värld. Biblioteket tipsar om böcker med franskt tema och bjuder på fika.

På Ingelstad bibliotek på torsdag kväll berättar författaren Lars Mård om sina böcker Kapjärnvägen som blev cykelled och Landsfiskalens Kongarike. Och författare i massor blir det på lördag när Kronobergs bokmässa går av stapeln i stadsbiblioteket. Här sammanstrålar förlag, litterära sällskap och just författare, bland de medverkande finns Majgull Axelsson, Kenny Bengtsson Peter Bryngelsson, Ulla Lundegård, Magnus Hördegård och Sofi Poulsen.

– Bokmässan firar tioårsjubileum, något som vi firar med förlängd öppettid till klockan 18.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons