En perfekt rätt till lunch, kvällsmat eller buffé
Jag heter Lina Ländin och driver matbloggen och enskilda firman Linas Kök. Förutom att matblogga så hyr jag ut mig som personlig kock till privata fester. Det kan vara en tjejmiddag, herrmiddag, möhippa, svensexa eller rent av ett födelsedagskalas. Läs mer på Linas kök.
Framöver kommer jag även att synas här på Vxonews där jag kommer bjuda på enkla middagstips. Denna veckan börjar jag med ett helt nytt pajrecept som jag komponerade ihop förra veckan. Paj är något jag älskar och jag lagar det ofta, särskilt på vår och sommar. En perfekt rätt att ha till lunch, kvällsmat eller på buffén.
Chorizopaj
Tid: ca 1 timma
Ingredienser till en normalstor paj
▪ Pajdeg
▪ 2,5 dl mjöl
▪ 100 g smör
▪ 2 msk vatten
▪ Fyllning
▪ 3 st chorizo
▪ 1 gul lök
▪ 1 msk hackad timjan
▪ 75 g riven cheddarost
▪ 75 g riven mozzarella
▪ smör att steka i
▪ Äggstanning
▪ 3 ägg
▪ 1 dl grädde
▪ 2 dl mjölk
▪ salt
▪ peppar
▪ Gör så här
▪ Sätt ugnen på 225 grader
▪ Gör pajdegen, enklast i en matberedare. Kavla eller tryck ut degen i en pajform.
▪ Förgrädda pajskalet 10-15 minuter.
▪ Skär korven i små tärningar och skär löken i mindre bitar.
▪ Fräs korv och lök i smör. Tillsätt timjan.
▪ Blanda den rivna osten.
▪ Fyll pajskalet med hälften av osten.
▪ Tillsätt korvblandningen och toppa med resten av osten.
▪ Häll över äggstanningen.
▪ Grädda mitt i ugn ca 20 minuter eller tills pajen stannat och fått fin färg.
▪ Servera pajen med en god grön sallad
Lina Ländin