Annons

En perfekt rätt till lunch, kvällsmat eller buffé

Publicerad 25 april 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Jag heter Lina Ländin och driver matbloggen och enskilda firman Linas Kök. Förutom att matblogga så hyr jag ut mig som personlig kock till privata fester. Det kan vara en tjejmiddag, herrmiddag, möhippa, svensexa eller rent av ett födelsedagskalas. Läs mer på Linas kök.

Framöver kommer jag även att synas här på Vxonews där jag kommer bjuda på enkla middagstips. Denna veckan börjar jag med ett helt nytt pajrecept som jag komponerade ihop förra veckan. Paj är något jag älskar och jag lagar det ofta, särskilt på vår och sommar. En perfekt rätt att ha till lunch, kvällsmat eller på buffén.

Annons

Chorizopaj

Tid: ca 1 timma

Ingredienser till en normalstor paj

▪ Pajdeg

▪ 2,5 dl mjöl

▪ 100 g smör

▪ 2 msk vatten

▪ Fyllning

▪ 3 st chorizo

▪ 1 gul lök

Annons

▪ 1 msk hackad timjan

▪ 75 g riven cheddarost

▪ 75 g riven mozzarella

▪ smör att steka i

▪ Äggstanning

▪ 3 ägg

▪ 1 dl grädde

▪ 2 dl mjölk

▪ salt

▪ peppar

Annons

Gör så här

▪ Sätt ugnen på 225 grader

▪ Gör pajdegen, enklast i en matberedare. Kavla eller tryck ut degen i en pajform.

▪ Förgrädda pajskalet 10-15 minuter.

▪ Skär korven i små tärningar och skär löken i mindre bitar.

▪ Fräs korv och lök i smör. Tillsätt timjan.

▪ Blanda den rivna osten.

▪ Fyll pajskalet med hälften av osten.

▪ Tillsätt korvblandningen och toppa med resten av osten.

▪ Häll över äggstanningen.

Annons

▪ Grädda mitt i ugn ca 20 minuter eller tills pajen stannat och fått fin färg.

▪ Servera pajen med en god grön sallad

Lina Ländin

Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons