Annons

En strålande fotbollshelg för Växjölagen

Publicerad 15 maj 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Sju av nio poäng och 10-1 på hemmaplan. Noll av nio poäng och 5-11 på bortaplan. Det är inget snack om var Växjö DFF trivs bäst under sin upptakten av säsongen av elitettan. Jag känner mig också ganska trygg när jag säger att laget är för bra för att det ska bli en kamp om överlevnad.

Efter bara fem-sex matcher ser vi redan flera tydliga trender i elitettan. Limhamn/Bunkeflo och Hammarby, två lag som Växjö DFF förlorat mot, ligger topp. Sundsvall och Qbik, två lag som Växjö DFF besegrat, ligger i botten tillsammans med Sunnanå. Redan nu är alltså Växjö DFF klassen bättre än de sämsta lagen i serien. Vägen till de bästa är inte speciellt lång om de lovande spelarna växer under säsongen.

Annons

Växjö DFF har dessutom varit ganska skadedrabbade under de sex första matcherna. Truppen är visserligen bred, men på grund av skadorna har inte tränare Pierre Persson kunnat välja spelare efter motstånd. När han får den möjligheten förbättras chanserna ytterligare.

I division 1 södra har Öster nu spräckt vinstnollan på bortaplan och serieöppningen är riktigt stark. Elva av 15 möjliga poäng och 12-2 i målskillnad. Ett av de två målen har dessutom kommit på straff. Samtidigt tappade både Landskrona och Mjällby poäng i helgen.

Det finns faktiskt väldigt få orosmoln för Öster för tillfällen. Truppen är skadefri och det är tuff konkurrens på de flesta positionerna. Spelarna har också fördelat hjältestatusen under matcherna hittills och det är en stor styrka.

Nu väntar Norrby (h), Oddevold (b) och Husqvarna (h). Fortsätter Öster att göra det man kan är det nya fina chanser till poäng. Samtidigt öppnar den fina starten till bra publiksiffror på Myresjöhus Arena. Det är också oerhört viktigt för Öster på vägen tillbaka till elitfotbollen.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons