Annons

Enkel parkeringsmetod ökar

Publicerad 18 februari 2016

Att betala sin parkering med mobilen är en ökande trend i Växjö. Under förra året genomfördes 2 700 mobila parkeringar i Växjö. Under 2015 ökade antalet parkeringar med mobilen med 48 procent. Betalningen sker i genom en app.

Anledningen till att mobilparkeringarna växer är att kommunerna satsar på att betala med mobiler, vilket minskar behovet av automater och kontanter. Det är i sin tur gynnsamt gör kommunerna.

Annons

– Växjö kommun arbetar hela tiden för att underlätta och förenkla för besökare och parkörer till Växjö centrum. Att kunna betala sin parkering med mobilen, är för Växjö kommun ett naturligt steg i parkeringsutvecklingen och ser positivt på EasyParks ökning. Det ligger rätt i tiden och Växjö kommun arbetar för att effektivisera parkeringssystemet och där är mobilparkeringen en viktig del, säger Magnus Nykvist, Trafikingenjör i Växjö kommun i ett pressmeddelande.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons