Annons

Ensamkommande fick lära om svensk lag

Publicerad 19 maj 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

[rd4gs95q]

Under onsdagskvällen fick drygt 50 ungdomar från olika HVB-hem i Växjö lära sig om svensk lag genom besök på polisutbildningen, skriver Smålandsposten. Föreläsare var bland annat polisstudenten Ghias Sediqi som själv flytt från Afghanistan och ville förmedla en annan bild av den svenska polisen än den som ungdomarna är vana vid från sitt hemland.

Annons

– I Sverige behöver du inte vara rädd för att prata med polisen. Alla är lika mycket värda, oavsett om du är tjej eller kille. Det kan uppstå kulturkrockar när killarna kommer hit. Det är bra att prata om normer och hur man bör bete sig, säger Ghias Sediqi till Smålandsposten och fortsätter:

– Det handlar framför allt om att i Sverige klär man sig som man vill, en tjej kan ha kort kjol. Det betyder inte att det är fritt fram och kom och ta mig. Så funkar det inte. Eller i simhallen, det har vi pratat mycket om, man får inte gå fram till tjejen och säga eller göra någonting, absolut inte.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons