Annons

Eriksson: Jag fick en bra känsla

Publicerad 18 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Att Joacim Eriksson från KHL-laget Dynamo Riga blev klar för Växjö Lakers blev officiellt under måndagskvällen. Tillsammans med Viktor Andrén utgör han ena halvan i lagets målvaktsduo.

– Jag tycker att Växjö verkar vara ett spännande lag som tävlar om att vinna varje år. Jag fick en bra känsla efter att jag hade pratat med Sam Hallam och Henrik Evertsson, det kändes rätt, säger Joacim Eriksson.

Annons

Tiden i USA och i KHL beskriver han som både rolig och utvecklade.

– Efter åren i USA ville jag testa något nytt och började i KHL. Jag har trivts bra i Riga men när Växjö hörde av sig kändes det bättre. Det blir en nytändning att komma hem och extra kul att komma till ett lag som verkligen vill ha bucklan, säger han.

Sedan tiden i USA och Riga har han utvecklat sin spelteknik och lärt sig hur han ska agera för att göra så bra som möjligt ifrån sig.

– Jag har spelat lugnt i mål och varit jämnare i mitt spel. Jag har mött många grymma spelare i KHL och här måste man snäppa upp sig, säger Joacim Eriksson.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons