Eriksson poänghjälte för Lakers

Publicerad 1 mars 2017

Växjö Lakers tog en poäng borta mot Djurgården. Joacim Eriksson i Växjö Lakers mål stod för en mycket bra match, räddade 37 av 38 skott under ordinarie tid och blev stor poänghjälte för sitt lag.

I den första perioden gjorde Djurgården en av sina bästa perioder för säsongen. Redan efter 28 sekunder gjorde hemmalaget 1-0 och Växjö Lakers blev stundtals utspelade. Om inte Eriksson i Lakersmålet hade storspelat hade resultatet varit något helt annat.

Från ingenstans skulle Växjö Lakers dock kvittera i den första perioden genom Olli Palola. 1-1 stod sig perioden ut och efter en tidig time out i den andra perioden ryckte Lakers upp sig.

Växjö skapade mer tryck och fler chanser, även om Djurgården låg på rejält och tvingade Eriksson i Lakersmålet att leverera räddning efter räddning. Djurgården hade väldigt svårt att göra mål på sina lägen och både andra och tredje perioden blev mållösa. Matchen skulle istället avgöras i straffläggning efter att även förlängningen blivit mållös.

Den målfattiga tillställningen fortsatte i straffläggningen. Lagen satte bara en straff var på åtta omgångar innan Djurgården kunde avgöra i den nionde. Lakers fick dock med sig en poäng tillbaka till Växjö.