Annons

Ett 80-tal elever står utan klassrum efter branden

Publicerad 3 januari 2017
Foto: Läsarbild
Foto: Läsarbild

Vårterminen på Sandsbro skola startar en dag senare för att personalen ska hinna planera och göra om scheman efter branden. Trots det väntas ett 80-tal elever inte kunna vara i sina klassrum vid skolstart på grund av skador i ventilationssystemet.

– Det kommer ta några veckor att få i gång ventilationen. Målet är att alla elever ska få plats i skolans befintliga lokaler som i övrigt är intakta, säger förvaltningschef Camilla Holmqvist på utbildningsförvaltningen till Smålandsposten.

Annons

Det handlar om fyra lektionssalar för elever från förskoleklass till trean samt en fritidsavdelning. Camilla Holmqvist, och många med henne, letar efter närliggande lokaler som en tillfällig lösning.

– Alla är otroligt lösningsfokuserade. Jag är uppfylld av en enorm värme och är himla stolt över allas vilja och engagemang att göra det så bra som möjligt för eleverna. Alla ställer upp! Privatpersoner och andra hör av sig och erbjuder sin hjälp med material och annat vilket gör mig genuint glad och stolt, säger Camilla Holmqvist till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons