Annons

Ett bidrag med innehåll till andra chansen

Publicerad 10 mars 2016
Nu blir det daladance för garagerockarna från Tingsryd. Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Nu blir det daladance för garagerockarna från Tingsryd. Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

Panteoz, Saraha, Boris René och Samir & Viktor använde sig av schlagerns andra chans för att ta sig till final. Nu har ett bidrag med betydligt mycket mer innehåll tagit sig till hockeyns andra chans. Taif är inte tre minuter tuggummipop. Taif är det hårda garagebandet från Torggatan som fått sina första hitlåtar och som nu är något som hela landet snackar om.

Johannes Jönsson och ett uppoffrande försvar lägger en tajt ljudmatta som tillåter artisterna att briljera. Leadsinger Castonguay har grymt bra uppbackning av Kearney, Ruuttu, Högberg, Persson och andra offensiva hot i stämsången. Solon av spelare som Johansson, Forslund och Nilsson överraskar både publik och motståndare.

Annons

Väldigt många lag hade tappat takten om de fått uppleva det som ett krigande Taif var med om under onsdagskvällen på Hovet. Efter en fantastisk tredjeperiod lyckades man ta matchen till förlängning. Under 18 minuters paus byggdes förväntningarna upp, men efter mindre än två minuter var det slut. Inför match fem skrev jag att AIK behövde få i gång powerplay och Robin Kovacs för att vinna. Det var väl ungefär det som avgjorde till slut också.

Taif är inget vanligt lag. Tränaren Magnus Sundquist var fruktansvärt besviken efter förlusten, men mest för att spelarna inte fick jubla efter ännu en krigarinsats. I nästa mening hade han dock flyttat fokus till det som väntar på lördag. Jag är övertygad om att spelarna klarar av att göra samma sak. Det har de visat vid otaliga tillfällen denna säsong. Nu gäller bäst av tre mot Mora eller Leksand. Jag tror att ett dalalag passar bättre än ett annat.

Taif har tagit åtta av tolv poäng mot Leksand och sju av tolv poäng mot Mora. Taif kan besegra båda, men jag tror att det grönvita grundspelet passar bättre mot Leksand som har sina största styrkor offensivt mot ett Mora som är något vassare defensivt. Kul matcher blir det hur som helst. Betydligt roligare än dueller mellan Samir & Viktor och Dolly Style. Det vågar jag lova. Och jag tror att det nya succébandet är populärare än daladance.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons