Annons

Ett starkt budgetbygge

Publicerad 28 juli 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Säsongen 2015/16 blev en succé både på och utanför isen. Tingsryds lyckades inte följa upp med en lika stark säsong 2016/17. Det tog slut i play off-serien och det blev ett ganska ordentligt minus i bokslutet.

Nu väntar en ny mycket intressant säsong. För att rädda det egna kapitalet har budgeten för spelartruppen sänkts med en miljon. Nu krävs stordåd för att behålla en plats på den övre halvan av serien.

Annons

Tingsryd gör givetvis helt rätt när man skär i kostnader före säsongen. Samtidigt kommer matcher mot Leksand och Troja, samt en kul försäsong, troligen att ge ett högre publiksnitt i höst. I mina ögon har Tomas Bergstrand, Magnus Sundquist och övriga ledare byggt en spännande trupp med en lägre budget.

Niklas Rubin svarade för ett ordentligt genombrott förra året och är nu given etta. Fortsätter han utvecklas har TAIF seriens bästa målvakt. Han backas upp av Andreas Ljunggren som säkert också kan ta fina steg under målvaktstränaren Mikael Sandberg.

På backsidan startar Tingsryd säsongen med sju spelare plus juniorer. Adrian Saxrud Danielsen och Simon Karlsson är de nya spelarna. Oskar Carlsson, Nicolai Bryhnisveen och Kevin Ekman Larsson har lämnat. Niklas Enberg spelade bara halva förra säsongen på grund av oturliga skador. Han behövs. Viktigast bland övriga backar blir Adam Åkesson som kan mer än han visade förra säsongen.

På forwardssidan är det väldigt mycket nytt. Tyngsta tappet är förstås Johan Eriksson, men jag tycker att man har värvat intressant i Mikael Frycklund, Mats Frøshaug och Daniel Öhrn. Victor Laz och William Romfors är lite större chansningar som kan vara riktiga guldkorn. Truppens enda nordamerikan, kanadensaren Mathieu Tousignant, blir förstås en mycket viktig spelare. Kan han leda en förstakedja på ett bra sätt ser det lovande ut. Bland de bekanta namnen ska det bli spännande att se Hannes Johansson och Patrik Nilsson. Båda var lysande under succésäsongen 2015/16, men nådde inte upp i samma nivå förra säsongen på grund av olika anledningar.

På pappret har Tingsryd ett spännande bygge för en billig peng, men där får du inga poäng. Nu återstår att se om det funkar på isen. Måndag klockan 17 skrinnar spelarna ut på isen i Nelson Garden Arena.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons