Annons

Ett vassare Växjö DFF

Publicerad 15 april 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Ifjol var vi ett helt nytt lag, där i stort sett ingen spelare hade spelat bredvid sin lagkamrat tidigare. Ett lag som blev bättre och bättre för varje vecka och match. När vi gick ut till premiären visste vi att vi kunde spela riktigt bra fotboll men efter en försäsong med många förluster visste vi inte riktigt var vi stod. Segern i premiären mot Karlskrona FF följdes upp med nya och åter nya segrar vilket förde oss fram till en tidig serieseger och till slut ett lyckat kval där vi till slut vann med totalt 9-0 mot Böljan och därmed tog vi en plats i årets Elitettan.

Inför årets säsong har vi satsat på att behålla fjolårets spelare, vilket vi lyckades bra med, och samtidigt krydda spelartruppen med nyförvärven Jennie Svärd Husu (Kungsbacka DF), Lisa Elg (Ormaryd), Emma Andersson (Vittsjö GIK), Jonna Ståhl (IFK Kalmar) och Venera Rexhi (Linköpings FC). Alla är spelare som förstärker och spetsar till konkurrensen i vår spelartrupp. Försäsongens spel har gått i dur och efter idel segrar går vi in till säsongens första seriematch med ett stort självförtroende. Försäsongens toppar har varit segrarna mot vår seriekonkurrent IF Limhamn Bunkeflo och damallsvenska Kristianstads FF.

Annons

Spelarnas individuella utveckling har fortsatt i rasande takt och ni kommer i dagens match se ett vassare Växjö DFF än förra säsongen, vår ambition är att vi även i år ska spela en underhållande, målrik och poänggivande fotboll som lockar publik till våra matcher. Vi har många intressanta och spännande spelare som kommer att bjuda vår kära publik på fina nummer som ni kommer att berätta och prata om efter våra matcher.

Pierre Persson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons