Annons

Evenemang i Växjö omsatte mångmiljoner

Publicerad 14 september 2017
Foto: David Elg, Smålandsposten
Foto: David Elg, Smålandsposten

Den 3-7 maj arrangerades U19-VM i innebandy i Växjö. Nu meddelar Växjö & Co i ett pressmeddelande att evenemanget genererade 15,1 miljoner kronor i Växjö. Konsultföretaget Resurs har tagit fram en turistekonomisk analys som bland annat visar att login gav 5,8 miljoner kronor i omsättning med 5 900 gästnätter i Växjö under de fem dagarna. Även inom restaurang och shopping var omsättningen på flera miljoner.

– Vi är mycket nöjda med utfallet, både den turistekonomiska omsättningen och att besökarna kände sig nöjda. Det var vad vi hoppades på, säger Maria Lexert på Växjö & Co till Smålandsposten.

Den turistekonomiska omsättningen beräknas ha varit 13,5 miljoner. Enligt Resurs analys gav evenemanget skatteintäkter på 6,2 miljoner kronor brutto, varav nästan en miljon gick till Växjö kommun. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons