Annons

Evertsson: ”En liten motgång”

Publicerad 27 april 2017
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Växjö Lakers kommer att ha exakt samma ledarstab och exakt samma lönebudget för kommande SHL-säsong. Under onsdagen kom beskedet att Henrik Evertsson måste hitta ersättare till Emil Pettersson och Dennis Everberg.

– En silly season går alltid upp och ner. Det kommer toppar och det kommer dalar. Det kan man vara helt säker på. Det kommer perioder när du får varje spelare du är inne och rotar i och sedan tappar man några man var helt säker på. Även om vi hade räknat med att det kunde hända var det inte givet att vi skulle tappa varken Dennis eller Emil. På något sätt är det en liten motgång.

Annons

Petersson och Everberg spelade tillsammans under hela våren i Växjö Lakers. Att båda nu lämnar innebär att hela lagbygget påverkas. Henrik Evertsson har jobbat utifrån att det kan hända.

– Letade gjorde jag ju, men det är givetvis omöjligt att gå in i några närmare diskussioner. Vi kan inte köpa på oss en center av den kvaliteten utifrån att.

Trots att Pettersson/Everberg lämnar har Växjö Lakers redan tolv forwards under kontrakt. Bland dem finns Nils Carnbäck, Jonas Røndbjerg och Ludwig Wistén. Enligt Henrik Evertsson kan det bli så att Växjö Lakers inleder nästa säsong med en något större forwardsuppsättning än tidigare.

Sju backar har kontrakt, men där finns också ett par frågetecken. Calle Rosén lär lämna för NHL och Chicago och Toronto ligger närmast. Läs mer om det här. Det är inte heller givet att Eric Martinsson och Philip Holm stannar. Silly season har bara börjat för Växjö Lakers.

LÄS MER

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons