Annons

Evertsson om den friande domen

Publicerad 16 februari 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson frias från misstankarna för den misshandel han har stått åtalad för. Tingsrätten friar Evertsson från alla anklagelser och domen är enhällig.

– Skönt såklart men jag har ingen ambition att breda ut mig i ärendet, säger Henrik Evertsson till vxonews.se.

Annons

Händelsen, som inträffade i samband med Växjö Lakers guldfest den 26 april förra året, har fått stor uppmärksamhet. Sportchefen hamnade i diskussion med ett gäng unga män, som några timmar senare urartade till ett slagsmål på Storgatan.

Evertsson har under rättegången hävdat att han agerade i självförsvar och att det var gruppen som attackerade honom först. Vad som hände i samband med slagsmålet rådde det under rättegången delade meningar om. De unga männen menade att det var Evertsson som attackerade gruppen medan han menar att det var av självförsvar, en linje som rätten alltså valt att gå på. Under rättegången förklarade sportchefen att han var totalt panikslagen och att allt gick fort.

"Vid en sammantagen bedömning finner tingsrätten att det våld som Henrik Evertsson nyttjat inte varit uppenbart oförsvarligt. Det förhållandet att Henrik Evertsson hade möjlighet att lämna platsen påverkar inte tingsrättens bedömning i denna del”, skriver tingsrätten i domslutet.

Det var under guldfesten som Lakers sportchef hamnade i en diskussion med ett gäng unga män. Diskussionen ska ha handlat om en händelse som inträffade dagen innan, där de unga männen påstås ha hotat en spelare i Lakers och tagit grepp om dennes hals. I rätten hävdade Evertsson att han och sambon var på väg hem när han upptäckte att de var förföljda av de unga männen. De två målsägandena sade i rätten att de inte minns så mycket av händelsen.

Delar av händelsen finns fångad på film har visats i flera medier inför rättegången och har använts som bevis från åklagarsidan. Filmen är en video från Snapchat på 10 sekunder och vittnet som filmat sekvensen sa i rätten att han filmade eftersom det var Lakers sportchef och därför en offentlig person.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons